Vyöhyketerapiaa vauvoille ja raskaanaoleville
Vauvojen vyöhyketerapia
Vauvojen vyöhyketerapia on lempeää ja rauhallista. Koko kehon vyöhyketerapia on turvallista hoitoa vauvan tarpeita kuunnellen. Hoito tapahtuu hieroen öljyä apuna käyttäen. Hoidossa käsitellään koko keho päästä varpaisiin.
Hoito ei aiheuta vauvalle kipua. Päinvastoin, se rentouttaa ja rauhoittaa.
Yleisimpiä vaivoja, joihin vauvojen vyöhyketerapialla on saatu apua:
· koliikki
· refluksi
· itkuisuus
· vatsavaivat
· levottomat yöunet
Kuinka usein hoitoon?
Hoitokertojen määrä riippuu vauvasta ja mahdollisista oireista. Joskus jopa yhdellä kerralla voidaan saada hyviä tuloksia aikaan. Yleisesti kuitenkin hoitokertoja suositellaan 3-4 kertaa noin 5 päivän välein.
Vauvan hoidon yhteydessä vanhemmat saavat myös kotiin ohjeita mm. miten vauvaa voi kotona hieroa, mahdollisista ravitsemuksellisista asioista ja yleisestä terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista.
Milloin vauvaa ei kannata tuoda vyöhyketerapiaan?
· Jos vauva on saanut juuri rokotteen (rokotuksen ja hoidon välillä kannattaa pitää noin viikko väliä)
· vauva on kipeä (esim. kuumeinen)
· Ihon tulehdustilat
· antibioottikuuri
Vauva oli selvästi rauhallisempi illalla ja yöunetkin sujuivat paremmin! Kiitos todella paljon ihanasta hoidosta! Tullaan taas 😊
Jee, vauvan vatsa alkoi heti toimimaan kun tultiin kotiin! Kiitos Maria 😊
Raskausajan vyöhyketerapia ja synnytykseen valmentava hoito
Raskausajan vyöhyketerapia on lempeä, mutta samalla tehokas hoitomuoto. Se helpottaa monia raskauden eri vaiheissa olevia vaivoja. Hoito on turvallinen ja rentouttava kokemus monella tavalla. Hieronta tapahtuu monesti kyljellään tulevan äidin tarpeita kuunnellen ja käsittely kestää noin tunnin.
Raskausajan vyöhyketerapia auttaa samoihin vaivoihin kuin tavallinen koko kehon vyöhyketerapiakin. Erityisesti kuitenkin pystytään kiinnittämään huomiota esimerkiksi liitos- ja lihaskipuihin, raskauden tuomiin ruuansulatusvaivoihin ja hormonaalisiin muutoksiin.
Loppuraskauden hoidossa valmistellaan kehoa tulevaan synnytykseen. Raskausviikolla 37 eteenpäin voidaan tehdä ns. synnytyshoitoja. Hoidossa käynnistellään lempeästi kehoa tulevaan synnytykseen. Hoidon myötä synnytyksessä kiputilat lievenevät ja synnytyksen jälkeen keho palautuu nopeammin.